nl
0575-571616
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

  • 0

Werking koolmonoxidemelder

Koolmonoxidemelders beschikken over sensoren die koolmonoxide detecteren. Zodra de in melder aanwezige CO-sensor een verhoogde concentratie koolmonoxide meet slaat de CO-melder direct alarm. Er zijn koolmonoxidemelders te koop die gevoed worden door een vervangbare alkaline of duurzame lithium batterij. Daarnaast leveren wij ook koolmonoxidemelders die aangesloten kunnen worden op 230v netstroom en zijn voorzien van een back-up batterij.

Indien de CO-melder is voorzien van een alkaline batterij, dient u eens per jaar de aanwezige batterij te vervangen. Wanneer de aanwezige batterij leegt raakt wordt u automatisch gewaarschuwd d.m.v. van regelmatige piepjes die worden afgegeven door de melder. Wanneer de koolmonoxidemelder is voorzien van een gesealde lithium batterij hoef u tijdens de levensduur geen batterijen te vervangen. Als de batterij na 7 tot 10 jaar leeg is, vervangt u gewoon de hele melder.

Onderhoud koolmonoxidemelder

Een CO-melder heeft een technische levensduur heeft van 7 tot 10 jaar bij normale omstandigheden. Dit is echter mede afhankelijk van het merk en type melders. Ons advies is om de melder regelmatig aan de buitenzijde te reinigen met een droge of licht vochtige doek. Gebruik hierbij geen schoonmaakmiddelen, dit kan negatieve gevolgen hebben voor de werking van de sensoren die de verhoogde CO-waarden meten. Stoffige omgevingen kunnen van inlvoed zijn op een juiste werking van de melder, houdt daarom de omgeving waar melders geplaatst worden schoon. Wij adviseren u om de melder regelmatig te testen met de op de koolmonoxidemelder aanwezige test knop.

Merken koolmonoxidemelders

Wij hebben meerdere betrouwbare A-merken in ons assortiment en zijn officieel dealer van Ei electronics, Ajax-Kidde, Sensotec Firehawk, Honeywell, FireAngel en Abus Security-Center. Alle melders die u bij ons kunt bestellen zijn gecertificeerd conform de Europese normen en wetgeving en uitgebreid getest.